ZAVRŠEN NIŠ OPEN 2017 – Slovakinja odnela trofej iz Niša

SLOVAKINJA ODNELA TROFEJ IZ NIŠA

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od završen je NIŠ OPEN 2017 iz serije FJUČERS u ženskoj seniorskoj kategoriji. Nagradni fond turnira bio je 15.000$. Ljubitelji tenisa su mogli da uživaju u dobrom tenisu, a šampionka turnira je Sandra Jamrichova iz Slovačke. Ona je u finalu bila bolja od Milane Spremo iz Srbije. U finalu je bila nadmoćnija Slovakinja, očekivalo se više od naše igračice ali je ona morala da preda meč zbog povrede pri rezultatu 1:0 u prvom setu (6/1) i 3:0 u drugom za teniserku iz Slovačke.
Sandra Jamrichova nije krila zadovoljstvo nakon ceremonije dodele pehara – “Važan trofej za mene, sjajan turnir i dobra organizacija. Nadam se da se vidimo ponovo”.
Šampionke u kategoriji dubla su Alona Fomina (UKRAJINA)/Daria Kruzhkova (RUSIJA). One su u finalu bile bolje od para Riya Bhatia (Indija)/Angelique Svinos (Australija) sa 2:0 (6/0, 7/5).
Boje TAŽ-a branile su Teodora Ristić, reprezentativka Srbije i Hristina Cvetković, samo u dublu zbog povrede. Teodora je počela učešće od kvalifikacija i stigla do prvog kola što je značajan rezultat za mladu teniserku iz Niša. U dublu su ona i Hristina stigle do četvrtfinala.
Direktor turnira Nikola Živković je istakao na ceremoniji zatvaranja da se TAŽ trudi iz godine u godinu da Niš pozicionira na mapi svetskog tenisa – “Mi sada nastavljamo sa pripremama za organizaciju juniorskog turnira iz serije Europe tour koji će se na našim terenima igrati od 15. jula”.
Za prvi reket turnira birile su se teniserke iz preko 20 država (Srbija, Slovačka, Moldavija, Rumunija, Ukrajina, Austrija, Slovenija, Indija, Kanada, Grčka, Rusija, Italija, Bugarska, Mađarska, Japan, Australija, Češka, Hrvatska, Poljska, Makedonija, BIH, Švedska…).

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *