ZAVRŠEN TENNIS EUROPE U NIŠU, NIKOLA JOVIĆ (TAŽ) ODLIČAN U KENIJI

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 27. juna do 3. jula igrao se međunarodni turnir NIŠ OPEN 2022 za juniore i juniorke do 16 godina. Radi se o turniru iz kalendara Tennis Europe. Za prvi reket turnira borilo se oko 100 tenisera i teniserke iz skoro 20 zemalja. Titulu šampiona poneo je srpski teniser Sergej Živković, a kod teniserki najbolja je bila Saša Sakura Štula. Saša ima srpsko-japansko poreklo i ona je bila najbolja i u dublu i to u paru sa Aleksandrom Stevanović iz Srbije. Kod tenisera je trijumfovao rumunsko-nemački par Alejandro Mateo Berge Nourescu/Artem Lyapshin.

 

Uroš Živković/Marko Dragović, TAŽ

Najbolji rezultat od tenisera niške akademije na pomenutom turniru postigli su u dublu Uroš Živković/Marko Dragović, oni su bili treći. Jevrosima Mitić (TAŽ) je u paru sa Anastasijom Čolović zauzela treće mesto u dublu, takođe.

Dok se u Nišu igrao turnir iz serije Tennis Europe, na terenima u Najrobiju (Kenija) teniser Nikola Jović (TAŽ) je na drugom ITF turniru u nizu tokom afričke turneje stigao do novih medalja. On je bio najbolji u dublu, a u singlu je stigao do vicešampionske titule. Nakom dva odigrana turnira sada ima skor od dve titule u dublu i jedne u singlu. Njega očekuje još jedan turnir, ujedno i poslednji tokom ove turneje.

Vredno je napomenuti da je Anastasija Cvetković (TAŽ) tokom protekle nedelje učestvovala sa reprezentacijom Srbije u finalnom delu Evropskog prvenstva za teniserke do 14 godina. Srbija je bila peta i na taj način izborila plasman na Svetsko prvenstvo koje se avgusta igra u Češkoj.